BILDUPPGIFT

Har ig varning i bild för att jag inte har lämnat in något arbete! synd. så nu håller jag på och göra den "personliga uppgiften" plus en annan bilduppgift om eiffeltornet för att lämna in imorgon,så han kanske sätter G på mig  ..! 
fina bilder jag har tagit idag va? not men ifall ni har bilder på något "musik-aktigt" som jag kan få låna, så skicka fort, min kamera funkar inte längre så kan inta ta mer bilder och måste ha många fler.. så snälla ?

några bilder hitills iaf








Kommentarer
Postat av: Anonym

´Gusave Eiffel föddes den 15 december 1832 i Dijon i Bourgogne. Han var en fransk ingenjör, arkitekt och specialist på metallkonstruktioner.

Eiffel hade två bröder som var framgångsrika kemister som också tillbringade mycket tid med Eiffel och fyllde hans huvud med allt från kemi och gruvteknik till religion och filosofi. Eiffel var extremt duktig i skolan, men inte så flitig. Eiffel började gymnsiet blev han uttråkad och tyckte att skolan var slöseri med hans tid. Men i andra året hitta han intresse i historia och litteratur. Hans studievanor förbättrades och han tog examen i både naturvetenskap och humaniora. Han började sedan på Sainte Barbe College i Paris, för att förbereda sig för de svåra inträdesproven till École Polytechnique. École Polytechnique var och är en tekniskt högskola en av Frankrikes främsta högskolor.

Eiffel kom tyvärr inte in i École Polytechnique och började i stället på École Centrale des Arts et Manufactures där han blev djupt intresserad av design och byggnader.



Efter studierna så fick han ett nybörjaranställing hos ett företag som utformade järnvägsbroar.

Charles Neveu gav Eiffel hans första jobb som en av många projektledare för en järnvägsbro i Frankrike. Under byggprocessen slutade ingenjörsmedarbetare i projektet, och Eiffel tog slutligen ledningen för hela projektet. Charles Neveu såg det arbete som Eiffel utförde på platsen, och fortsatte att placera Eiffel i andra arbeten som projektledning av järnvägsbroar och konstruktioner.

Längsta bron Eiffel har konstruerat är den 160 meter långa brospannet över floden Duero vid Oporto i Portugal



Gusave Eiffels mest kända verk är Eiffeltornet i Paris,Frankrike och så frihetsgudinnan i New York, USA.



Gustave eiffel konstruerade eiffeltornet tillsammans med hans medhjälpare.



Eiffeltornet är ett turistmål som är känt i hela världen, och en symbol för Paris.

Kostnaden att bygga tornet var i 7,8 miljoner franc och tornet byggdes mellan åren 1887 till 1889. Det gjordes inför utställningen Exposition universelle som anordnades för att fira hundraårsjublieet för den franska revolutionen.



Tornet invigdes den 31mars 1889, Men för allmänheten var det inte öppet förän den 6 maj 1889. Eiffeltornet var världens högsta konstruktion ända fram till 1930.

. Eiffeltornet väger totalt 10 100 ton, varav 7 300 ton utgörs av metallkonstruktionen, som är gjorda av 12 000 järnbalkar, som är sammanfogade med 2,5 miljoner nitar. Tornet är 324meter högt och består av tre väningsplan. På den första våningen så finns det ett litet museum,ett postkontor som säljer frimärken och en resturang som heter Altitude 95 pågrund av den är 95 m över havet.. den andra våningen som ligger på 115meters höjd finns en annan resturang som heter Jules verne. Den tredje våningen ligger på 276 meters höjd och där tar dom maximalt emot 800besökare på en gång. från den första till andra våningen är det 1665 trappsteg, och våningarna är även accesbar för rullstolsbundna.

Hela Eiffeltornet är 324m hög när den invigdes var den 300m, höjden ökades år 1959, när man placerade en 24 meter hög TV-mast på den absoluta toppen vilket Eiffel själv hade föreslagit. Efter Eiffel hade pensionerat sig så började han forska och utveckla nya idéer genom praktisk användning av Eiffeltornet. Han föreslog att militären skulle ha radioutrustning installerad på toppen av tornet. Det slutade med att det blev ett permanent radiotorn och till sist användes det för TV-sändningar.

Kostnaden för att bygga tornet var 7,8 miljoner franc.

Enligt den officiella hemsidan för Eiffeltornet så målar man om konstruktionen vart sjunde år. För detta krävs 60 ton färg. Att måla om tornet tar 15 månader och det krävs 25 målare som enbart använder pensel.

Den senaste ommålningen började i december 2001 och pågick till juni 2003. Intervallen för ommålning kommer fortsättningsvis att vara vart femte år från första avsatsen till toppen, och vart tionde år för hela tornet. I början var tornet mörkrött, sedan blekt ockragult (vid 1900-talets början). Numera är färgen ljust chokladbrun.

15 juni 1889 så skrev tidningen vetenskapens värld America en artikel, där det stod att tornet var utan fel, utan olyckor och utan att dröjes mål. Eiffels byggnad var perfekt. Tornet invigdes av prinsen från Wales, som senare blev Kung Edward Vll av England 1889.



Frihetsgudinnan- Statue of Liberty

Eiffel var med och och byggde Frihetsgudinnan, han utformade stommen.

Frihetsgudinnan är en gåva från Frankrike för att fira hundraårsminnet av USA:s självständighet. Genom åren har statyn även kommit att symbolisera frihet och demokrati.

Statyn ritades av skulptören Frederic Bartholdi och Sockeln ritades av den amerikanske arkitekten Richard Morris Hunt och stommen gjorde Eiffel.

2010-05-27 @ 22:16:35
Postat av: bella

sjukt bra bilder tycker jag! =)

2010-05-27 @ 22:50:37
Postat av: bella

oj cdskivan var smutsig tvätta den kram jonte

2010-05-27 @ 23:46:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0